Casa Leya

Casa LeYa is de afkorting van Lesley & Yannick. Het is de naam van ons nieuwbouwproject dat zal starten in 2023. Op deze pagina zal je alles terugvinden over dit project en de vooruitgang hiervan. We delen het volledige bouwproces van A tot Z & trachten bouwen toegankelijk en transparant te maken. Hierbij kan je je verwachten aan praktische tips, overzichtelijke stappenplannen, inside informatie, maar ook de fouten en zaken die wij niet wisten. Ook al heb je de nodige ondersteuning van de bouwheer, architect, technische ondersteuning ect, onderschat niet dat je zelf ook nog veel knopen zal moeten doorhakken. 

Verder gaan wij na verloop van tijd een overzicht aanmaken van kwalitatieve en betrouwbare (bouw)partners en vakmensen om jullie verder te helpen.

Wie zijn wij?

Nice to meet you! Lesley en Yannick zijn een Antwerps koppel met een gezonde portie ambitie en creativiteit. Onze quote? Waar een wil is, is een weg. We will make it work!

Back in the days…

Ons verhaal startte 12 jaar gelden. We leerden elkaar kennen in onze tienerjaren en nu staan we in 2022 samen voor een prachtig nieuwbouw project. We moeten toegeven, dit is niet ons eerste project. In 2016 richtten we samen de Belgische reisblog ‘Het is de Merckx’ op, die ondertussen al 4 keer tot een award winning blog benoemd werd. Binnen de reissector zijn we een vaste waarde die veelal met internationale partners samenwerkt.  

Lesley van Loon

Co-Founder & Creator

Als gedreven orofaciaal therapeut haalt ze haar energie uit het helpen van mensen. Dit is eveneens een gegeven dat bij Woonideeën centraal staat. Als klein meisje was ze al bezig met het tekenen van huizen en deze in elkaar te knutselen. Ergens was dit toch een gegeven dat onbeantwoord bleef tot op heden! Lesley ontfermt zich over het design, het ontwerp en is een pietje precies in opvolging. Als laatste is de handen uit de mouwen steken ook geen probleem, want met manueel werk daar is ze vertrouwd mee.

Als burgerlijk ingenieur en computertechneut ontfermt Yannick zich vooral over het financiële en technologische gedeelte van het project. In de hedendaagse woningen komen er veel technieken bij kijken, iets waar Yannick zich maar al te graag in verdiept. Bovendien moeten je dromen realistisch zijn. Hierbij komt het financiële plaatje aan te pas en zoals Yannick altijd zegt “meten is weten”.

Yannick Merckx

Co-Founder & Technical engineer

Het succesverhaal

Lesley en Yannick, de reisbloggers van hetisdemerckx.be, hebben zich in de afgelopen 6 jaar bewezen als succesvolle avonturiers en reisbloggers. Na jaren van hard werken en het delen van hun ervaringen op hun blog, hebben ze 4 keer de prestigieuze ‘Beste Travelblog’ award gewonnen. Hun succes heeft hen ook de kans gegeven om samen te werken met topmerken zoals Tui Belgium, Google, Singapore Airlines. Volg hun avonturen en laat je inspireren door hun prachtige foto’s en boeiende verhalen, en maak je eigen onvergetelijke reiservaringen met hetisdemerckx.be.

Trouwe partners


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/merckpv274/domains/woonideeen.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/merckpv274/domains/woonideeen.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309